13/09/2023

Pariisin olympialaiset 2024 lähestyvät, lue Nooralotta Nezirin vinkit yleisölle


Kesän 2024 olympialaiset Pariisissa ovat harvinainen tilaisuus päästä katsomaan maailman suurinta urheilujuhlaa näin lähellä kotimaata. Pikajuoksija, aituri Nooralotta Neziri toivoo, että paikalle saapuu suuri joukko suomalaisia urheilun ystäviä. Kisamatkan valmistelu alkaa lippujen hankkimisesta, jonka kanssa ei kannata aikailla. 

Nooralotalle Pariisin olympialaiset ovat henkilökohtaisesti todella tärkeät. Edellinen olympiaesiintyminen tapahtui Riossa 2016. Tokion olympialaiset jäivät loukkaantumisten vuoksi väliin. 

Pariisi on noussut pitkän ajan tavoitteeksi, johon sisältyy paljon odotuksia ja suuria tunteita. 

Nooralotan mukaan suomalaisille urheilijoille tilaisuus on ainutlaatuinen, koska suhteellisen lyhyt matka Suomesta Ranskaan tarkoittaa myös suurempia kannustusjoukkoja. 

Todellakin toivon, että suomalaiset innostuvat tulemaan yleisöön! On todella spesiaalia, että arvokisoja pääsee seuraamaan näin lähellä kotimaata. Urheilijana on upeaa, kun lähtöviivalla kuulee, että kannustusjoukot huutavat nimeä ja suomen liput liehuvat katsomossa. 

Ennakkoon perehtymällä enemmän irti kisoista

Nooralotan tärkein vinkki kisavieraille on tutustua lajien ennakkoasetelmiin ja kisaohjelmaan, etenkin yleisurheilun tapauksessa. 

Lajit ovat herkkiä, joten aina sattuu ja tapahtuu ja ennakkoasetelmat voivat muuttua. Urheilijoiden tunteminen tekee kisoista kiinnostavampia. Lisäksi kannattaa ehdottomasti hyödyntää mahdollisuutta nähdä useita eri lajeja, nyt kun lähes kaikkiin kisapaikkoihin pääsee nopeasti Pariisin keskustasta. Monen pienemmän lajin liput ovat lisäksi edullisempia kuin himoitut yleisurheiluliput. 

Jos Nooralotta pääsisi itse seuraamaan kisoja myös katsojana, olisi seurattavien lajien listalla paitsi aitoja ja pikajuoksuja, myös lajeja, joissa suomalaisilla on hyviä mahdollisuuksia menestykseen, kuten seiväshyppyä. 

Pariisi on myös ympäristönä uniikki ja kisamatkan oheen voi hyvin lisätä nähtävyyksien katselua. Nooralotta itse toivoo, että ehtisi kiireisen kisaohjelman keskeltä piipahtamaan Eiffel-tornin juurella, kun aiemmilla kerroilla hän on nähnyt tornin vain kaukaa. 

Lisäksi Elämyksen lippuihin kuuluu pääsy olympialounge-tiloihin, joissa nähtävää ja koettavaa on vielä enemmän, hän toteaa.

Miten matkustan Pariisin olympialaisiin? 

  • Pariisin olympialaiset vetävät puoleensa valtavia määriä yleisöä. Varmistaaksesi paikkasi haluamiisi kisoihin, liput, matkat ja majoitukset kannattaa varata mahdollisimman pian. 
  • Olympialaisten lippuarvontoihin osallistuminen on päättynyt, mutta Elämys Groupin verkkokaupasta voit edelleen hankkia hospitality-lippuja haluamasi lajin kisoihin. Elämys on Pohjoismaiden ainoa virallinen hospitalitylippujen jälleenmyyjä. 
  • Hospitality-tasoja on useita. Lippujen hinta määräytyy lajin, lippukategorian ja hospitality-tason mukaan. Riippuen tasosta lippuun kuuluu pääsy Clubhouse 24 -olympialoungeen Pariisin keskustassa tai VIP-loungeen suorituspaikalla.
  • Kun olet varmistanut lippusi haluttuihin tapahtumiin, on aika varata matkat ja majoitus. Elämys lähettää sinulle kyselylomakkeen, jolla voit ilmoittaa tarvitsemasi hotelli-, lento ja muut palvelut olympiamatkallesi. Elämyksen olympiatiimi lähettää sinulle räätälöidyn tarjouksen toiveidesi mukaan.
  • Elämyksen matkapaketeissa on mukana myös suomalaiset oppaat ja matkanjohtajat. Pariisissa mukana on esimerkiksi Kaj Kunnas.

Näin matkustat Pariisin 2024 kesäolympialaisiin: katso opas täältä >>
Tutustu kaikkiin lajeihin ja paketteihin Elämys Groupin verkkokaupassa >>

Nooralotta Neziri