Elämys Group

Uutisia Elämykseltä: yrityskauppoja ja uusia elämyksiä asiakkaillemme

Tiedote 22.5.2020

Arvoisat Elämyksen asiakkaat,

Matkustaminen on tänä keväänä tauolla. Mutta Elämyksellä on tämän aikalisän aikana paiskittu kahta kovemmin töitä, jotta voimme palvella entistä paremmin, kun matkailu taas alkaa. Olemme iloisia voidessamme nyt kertoa teille hyviä uutisia.

Elämys panostaa tänä vuonna voimakkaasti tulevaan kasvuun ja kehitykseen. Ensimmäisinä konkreettisina uutisina tästä kehitystyöstä kerromme nyt kolmesta uudesta aluevaltauksesta:

  • Elämys Group on ostanut maineikkaan Matka-Agentit Oy:n liiketoiminnan
  • Elämys Group on perustanut risteilymatkoihin keskittyvän Elämysristeilyt -yksikön
  • Elämys Group on perustanut matkailuteknologian palveluita tarjoavan Elämys Tech -liiketoimintayksikön

Matka-Agentit osaksi Elämys Groupia

Perinteinen ja maineikas matkatoimisto Matka-Agentit liittyy liiketoimintakaupalla Elämykseen 1.6. alkaen. Jorma Kukkosen luotsaamana Agentit on luonut 20 vuoden aikana vahvan liiketoiminnan teema- ja ryhmämatkailun ympärille. Osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta siirtyy Elämykselle vahvistamaan Elämyksen tiimiä. Jatkuvuuden turvaamiseksi perustaja Jorma Kukkonen on lupautunut jäämään neuvonantajaksi Elämykselle. Matka-Agentit jatkaa omalla brändillään osana Elämystä. Kaupan myötä Elämyksellä työskentelee jo lähes 40 matkailun ammattilaista.

Matkailuteknologia ja risteilyt osaksi Elämyksen palveluntarjontaa

Elämys vahvistaa palvelutarjontaansa perustamalla uudet liiketoiminta-alueet matkailuteknologialle sekä risteilymatkustamiselle.

Uusi liiketoimintayksikkö Elämysristeilyt myy risteilymatkoja ympäri maailman meriä. Risteilymatkustaminen on yksi kasvavimmista matkailun osa-alueista ja myös meiltä Elämykseltä paljon kysytty. Liiketoiminnan vetäjäksi Elämys on rekrytoinut Suomen kovimman risteilymatkustamisen asiantuntijan, Petri Sirenin Risteilykeskuksesta. Ensimmäiset sopimukset varustamoiden kanssa on solmittu ja risteilymatkoja voi varata kesän jälkeen.

Uusi Elämys Tech -yksikkö vastaa, että Elämyksen oma IT-järjestelmä on huippukunnossa sekä tarjoaa matkailualan teknistä osaamista alan muille yrityksille. Nyt jos koskaan matkailun toimijoiden on tärkeää olla osa liiketoiminnan digitalisoitumista, ja Elämys haluaa olla tämän kehityksen kärjessä. Liiketoimintaa saapuu Elämykselle vetämään Tietotalolta matkailualan IT-guru Jari Auranen. Tech-yksikön työ näkyy Elämyksen asiakkaille ensimmäisenä tänä kesänä uudistuvassa Elämys Ski & Active -sivustossa, jonka taustalla pyörii uusi tehokas varausmoottori.E

Elämyksen kasvurahoitus turvattu 2025 saakka

Nämä hienot uutiset ovat osa Elämyksen pitkän aikavälin kasvu- ja kehityssuunnitelmaa. Elämys Groupilla on tätä suunnitelmaa tukeva rahoitus varmistettu vuoden 2024 loppuun asti. Tämä takaa kehityksen ja jatkuvuuden myös koronan aiheuttaman myllerryksen yli, vaikka pandemian vaikutukset jatkuisivat nyt ennakoitua pidempään.

Matkailuala käy koronan vuoksi läpi suuren myllerryksen ja alan dynamiikka muuttuu. Matkailu kuitenkin elpyy, ja kun sen aika koittaa, Elämys Group on valmiina palvelemaan entistä paremmin ja kattavammin. Tulemme julkistamaan uusia positiivisia uutisia kesän aikana.

Kiitos teille rakkaat asiakkaamme jatkuvasta tuestanne. Nauttikaa tästä poikkeuksellisella tavalla elämyksellisestä keväästä ja kesästä. Pysykää terveinä ja tavataan pian matkaelämysten merkeissä!


Pasi Latva, toimitusjohtaja
pasi.latva@elamysgroup.com
+358 400 700 328

www.elamysmatkat.com