Onnistunut henkilöstötapahtuma saa aikaan tuottoa

Henkilöstölle suunnattu tapahtuma sitouttaa ja rakentaa yrityskuvaa.

Yrityksen kick off -tilaisuudet, virkistyspäivät ja pikkujoulut kertovat siitä, mikä on yrityksen sielu. Niistä näkee, mihin yritys on matkalla ja mikä erottaa sen muista. Henkilöstötapahtumat myös muokkaavat yrityskuvaa niin työnantajana, yhteistyökumppanina kuin palveluntarjoajanakin.

Tärkeintä on kuitenkin henkilöstön sitouttaminen. Kun työntekijä huomaa, että hänestä välitetään, hän sitoutuu yritykseen vahvemmin.

”Tyytyväinen työntekijä tekee parempaa tulosta, ja lopulta niin työntekijä kuin yrityskin voittavat. Hyvin suunnitellulla henkilöstötapahtumalla saa siis selvää tuottoa aikaan”, Elämys Groupin toimitusjohtaja Jussi Viskari sanoo.

Tavoitteet luovat henkilöstötapahtuman

Kun Elämys Group ryhtyy suunnittelemaan asiakkaan kanssa henkilöstötapahtumaa, ensin määritellään tavoitteet. Niitä voivat olla esimerkiksi henkilöstön motivointi, sitouttaminen, palkitseminen tai yhteishengen parantaminen.

Tavoitteita voivat myös olla tärkeiden viestien kommunikointi henkilöstölle sekä yrityskuvan rakentaminen. Tavoitteiden lisäksi sovitaan mittarit, joilla onnistumista arvioidaan.

”Olemme toteuttaneet pieniä ja suuria henkilöstötapahtumia yli 50 maassa. Vastaamme  kokonaisuuden matka- ja tapahtumajärjestelyistä aina yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaan”, Viskari sanoo.

Referenssejä

3 Step IT kutsui henkilöstön ja sidosryhmät kaikkien aikojen gaalaan[500 hlö]

Bergé Auto Nordics vei jälleenmyyjänsä Vanajanlinnaan[50 hlö]

BusinessCom Beneluxin parhaat myyjät Levillä [15 hlö]

Soita meille!