Tipparelluajelu oli autoalan yrityksen palkintomatkan kohokohta: ”Tällaiset matkat auttavat yritystä sitouttamaan henkilöstönsä aivan erityisellä tavalla” [20 hlöä]

Kun toimitusjohtaja sanoo bussimatkalla lentokentälle, että tällä reissulla ei pönötetä vaan otetaan rennosti ja nautitaan, matkalla on hyvät mahdollisuudet onnistua. Autosalvan palkintomatka suuntautui pitkäksi viikonlopuksi Dubrovnikiin.

Autosalvan henkilöstön palkintomatkoilla on pitkät perinteet, sillä ensimmäinen palkintomatka järjestettiin jo 90-luvun puolivälissä. Nykyisin lähes vuosittain järjestettävä matka suuntautuu aina kohteeseen, jonne pääsee nopeasti. Koska aikaa on vain pitkä viikonloppu, ei lentoihin kannata tuhlata aikaa. Tänä vuonna kohteeksi valikoitui Kroatian Dubrovnik, ja reissuun lähti yhteensä 19 henkeä yrityksen kaikista työntekijäryhmistä.

”He kaikki olivat tehneet hienoa jälkeä viimeisen vuoden aikana. Matkan tarkoitus on kiittää tehdystä työstä ja osoittaa arvostusta työntekijöitämme kohtaan”, Autosalvan henkilöstöpäällikkö Hanna Viljaranta kertoo.

Photo by Mario Tassy on Unsplash

Palkintomatkan kohokohtana Tipparellu-ajelu

Osallistujat eivät tienneet ennalta mitään reissun määränpäästä tai ohjelmasta. Ensimmäisenä eli perjantai-iltana tutustuttiin kaupunkiin ja syötiin illallista merenrantaravintolassa. Sitä ennen oli hoidettu pois alta matkan virallinen osuus eli tutustuminen paikalliseen autoliikkeeseen.

”Autoliikevierailu on ohjelmanumero, joka on mukana kaikilla palkintomatkoillamme”, Viljaranta kertoo.

Kun porukka lauantaiaamuna siirtyi hotellin edustalle odottamaan lähtöä päivän ohjelman pariin, ulkona odotti rivi värikkäitä Renault 4 -autoja eli tuttavallisemmin Tipparelluja. Työntekijät innostuivat kuvaamaan autoja ja saivat pian tietää, ettei mitään bussia tarvinnut odottaa – Tipparellut olivat päivän matkustusväline!

”Tipparellut kolahtivat väkeemme aivan täysin! Autot olivat täydellinen yllätys ja ehdottomasti reissun kohokohta”, Viljaranta muistelee matkalaisten reaktioita.

Porukka jakaantui autoihin, joista jokaisessa oli paikallinen kuski. Tipparelluilla lähdettiin kohti Konavlen alueen vuoristo- ja maaseutumaisemia. Autojen katot olivat auki, ja näky olikin melkoinen, kun letkan kaikkien autojen katoilla tuulettivat suomalaisen autoalan yrityksen työntekijät.

”Karavaanimme oli varmasti huomiota herättävä näky. Kuvasimme toisiamme ja meitä kuvattiin, ja ajelulla oli todella hauska ja yhteisöllinen fiilis”, Viljaranta muistelee.

Vauhdikasta ohjelmaa autojen kyydissä

Tipparellut kuljettivat Autosalvan väen pienelle viinitilalle viininmaisteluhetkeen, jonka jälkeen käytiin Sokol Gradin vuoristolinnassa. Retken päätteeksi nautittiin perinteinen kroatialainen lounas vanhalla oliiviöljymyllyllä.

Seurue majoittui meren rannalla sijaitsevassa Ariston-hotellissa huoneissa, joista kaikista oli merinäköala. Hotellin kattoterassi ulkouima-altaineen oli mieleenpainuva paikka viettää aurinkoista lauantai-iltapäivää turkoosinsinisenä hohtavaa Adrianmerta ihaillen. Lauantai päätettiin Dubrovnikin vanhassa kaupungissa kattoterassilla sijaitsevassa Above 5-ravintolassa, joten näköalat myös illallisella olivat elämys.

Sunnuntai vietettiin rennosti purjehtien perinteisellä dalmatialaisella aluksella Elafitin saaristossa ja lounaalla pienellä Lobudin saarella ennen iltalentoa koti-Suomeen.

Photo by Radek on Unsplash

Oma opas reissun alusta loppuun

Matka oli yksityiskohtia myöten räätälöity Autosalvan tarpeisiin ja toiveisiin, ja reissulla oli alusta loppuun asti mukana Elämys Groupin opas. Yritys on tehnyt yhteistyötä Elämys Groupin kanssa jo aiempinakin vuosina.

”Huikea reissu, hyvin toimivat järjestelyt ja erittäin mukavasti huomioitu ryhmämme tarpeet. Renaultilla ajelu oli hieno juttu!” oli erään jo useamman vastaavan matkan kokeneen työntekijän kommentti reissusta.

”Ammattitaitoisesti aikataulutettu paketti! Ei tullut kertaakaan olo, että aikataulua pitäisi kiriä tai että olisimme joutuneet odottelemaan jotakin”, kuului puolestaan toisen työntekijän palaute matkasta.

Myös henkilöstöpäällikkö Viljaranta oli tyytyväinen reissuun.

”Olen iloinen, että saimme jätettyä työntekijöillemme fiiliksen siitä, että heitä arvostetaan ja heihin halutaan panostaa. Tällaiset matkat auttavat yritystä sitouttamaan henkilöstön aivan erityisellä tavalla”, Viljaranta sanoo.

”Tavoitteemme on olla Suomen paras autoliike ja myös Suomen paras autoalan työpaikka. Silloin ei päädytä puolivillaisiin ratkaisuihin, vaan toteutetaan myös palkintomatkat viimeisen päälle”, hän lisää.

www.autosalpa.fi

Soita meille!