Työntekijöiden virkistyspäivät kehitettiin tukemaan raittiutta – nyt ympyrä on sulkeutumassa

Raittiuden tukemisen jälkeen työpaikoilla eksyttiin vahvasti kosteisiin tilaisuuksiin. Ympyrä on sulkeutumassa, sillä viime vuosina railakkaat juhlat ovat alkaneet korvautua tervehenkisillä aktiviteeteillä.

Luulitko, että porukan yhteen kokoavia työpaikan virkistyspäiviä on ollut vasta viime vuosina? Ei suinkaan, sillä henkilöstö- ja virkistyspäivillä on Suomessa pitkät perinteet.

”Työpaikkojen virkistystoiminta lisääntyi sosiaalitoimintana 1800-luvun loppupuolella. Silloin ajateltiin, että kun työnantaja järjestää vapaa-ajan toimintaa, se lisää yhteisöllisyyttä, virkistää ja tukee raittiutta”, Sosiaali- ja terveysministeriön Työ- ja tasa-arvo-osaston Toimintapolitiikkayksikön johtaja Liisa Hakala kertoo.

”Raittiustavoite sieltä tosin väheni aika paljon myöhemmin”, hän lisää.

Työnantajan järjestämään virkistystoimintaan suhtauduttiin varauksella juuri ennen sotia ja vielä jonkin aikaa sotien jälkeen. Syy oli se, etteivät ihmiset halunneet viettää vapaa-aikaansa työnantajan ”valvonnassa”. Toisaalta työnantaja ei halunnut estää työntekijöidensä omatoimisuutta vapaa-ajanvieton suhteen.

Pikkujoulut saatetaan sivuuttaa kokonaan

Suomessa on pitkät perinteet työterveyden ja työturvallisuuden edistämisessä. Työterveys- ja työturvallisuusasiat sekä työhyvinvointi ymmärretään nykyään strategisesti tärkeinä asioina. Niihin vaikuttavat muun muassa hyvä johtaminen, työntekijöiden osaamisen kehittäminen, turvallinen ja terveellinen tapa tehdä työtä sekä hyvä yhteishenki ja yhteistyö.

”Jos asiat ovat huonosti työpaikalla, ei tilannetta saada korjattua virkistyspäivillä ja pikkujouluilla. Mutta kun asiat ovat muutenkin hyvin, virkistyspäivät lisäävät yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja ’goodwilliä’. Ne myös kertovat siitä, että työnantaja välittää”, Hakala sanoo.

Pikkujoulutkaan eivät ole enää niin pyhä asia, vaan ne saatetaan jättää jopa kokonaan väliin muiden yhteisöllisyyttä lisäävien toimintatapojen tieltä. Alun alkaen hyveenä nähty raittiuskin on viime vuosina palannut.

”Nykyään ohjelmassa on joogaa, kulttuuria ja muuta tervehenkistä. Tehdään asioita yhdessä, onnistutaan ja rakennetaan ihmisten välistä luottamusta. Virkistyspäivät ovat menneet hyvään suuntaan”, Hakala näkee.

Soita meille!