TOP 6 kokous- ja seminaarikohdetta

Kun kokous tai tapahtuma järjestetään ulkomailla, kohteen valinnassa ensimmäinen ja tärkein asia on toimivat kulkuyhteydet. Kohteeksi kannattaa valita suorien lentojen ja hyvien jatkoyhteyksien päässä sijaitseva määränpää.

Seuraavaksi olennaisin on riittävän tasokas ja osallistujille mieleinen majoitus sekä toimivat tapahtumatilat. Majoituksen- ja tapahtumatilojen varustelun taso kannattaa mahdollisuuksien mukaan käydä aina toteamassa paikan päällä ennen valintaa – varsinkin vähemmän tutuissa kohteissa.

Kohteen elämyksellisyyteen kannattaa myös panostaa. Pienellä vaivalla saattaa löytää kohteen, joka tekee henkilöstöön ja asiakkaisiin lähtemättömän vaikutuksen esimerkiksi eksoottisella ilmapiirillä tai  huikeilla maisemilla. Isommalle ja uusia elämyksiä janoavalle porukalle kannattaa valita kohde, jossa voi valita useita erilaisia aktiviteetteja ja oheisohjelmia päivän virallisen ohjelman jälkeen.

Olemme keränneet alle kuusi kohdevinkkiä, joissa nämä tavoitteet toteutuvat eri tavalla painottuen.

1. Sitges, Espanja – kaupunki- ja rantakohde, täydellinen elämykselliseen kokousmatkaan

Sitges sijaitsee aivan Barcelonan naapurissa välimeren rannalla. Katalonian suosituimpiin rantakohteisiin kuuluva kaupunki on päivisin rauhallinen, mutta herää iltaisin eloon värikkäällä yöelämällään.  Sitgesistä ei aurinko lopu, sillä kaupungissa on yli 300 aurinkoista päivää vuodessa. Matkaa Barcelonaan on vain 30 min – El Pratin kansainväliselle lentokentälle ainoastaan 20 min.

Sitgesin kaupungissa on lukuisia tasokkaita hotelleja sekä paljon toimivia ja erilaisia tapahtumatiloja. Kokoustiloja löytyy yli 100 erilaista, joista suurimpaan tilaan mahtuu 700 henkilöä. Toimivien tilojen lisäksi toimiva infrastruktuuri, herkullinen ruokakulttuuri sekä lukuisat aktiviteettimahdollisuudet tekevät Sitgesistä toimivan kokous- ja seminaarikohteen.

Kaupungissa on helppo keksiä kokousohjelmaa täydentäviä aktiviteetteja. Shoppailtavaa on paljon, arkkitehtuuria voi ihailla omatoimisesti tai opastetuilla kierroksilla ja iltaelämä on aina vilkas. Päivisin voi lähteä lähimaastoon patikoimaan, luonnonpuistoon retkelle tai päiväretkelle Barcelonaan. Kaupungin museotarjonta on monipuolista ja viinitilojen lisäksi kannattaa vierailla Cava-kellareissa. Toimintaa janoaville on tarjolla aktiviteetteja laidasta laitaan, kuten golfia, vesiaktiviteettejä, ratsastusta, tennistä ja joogaa.

+ helpot lennot Barcelonaan
+ enemmän omaa rauhaa kuin Barcelonassa
+ Monipuolisia ja tasokkaita tapahtumatiloja ja aktiviteetteja 


2. Haag, Alankomaat – perinteistä, modernia ja rantaelämää

Pohjanmeren rannalla sijaitseva Den Haag on Alankomaiden hallinnollinen pääkaupunki. Historiaa huokuva kaupunki Kaupungista sijaitsee ainoastaan lyhyen tunnin matkan päässä Amsterdamista. Haag tarjoaa erinomaisen kokoelman museoita, uutta hienoa arkkitehtuuria sekä Scheveningenin rantalomakylän, jossa on useiden kilometrien pituinen ranta.

Haag on suosittu seminaarikaupunki ja kaupungin infrastruktuuri tukee kaikenkokoisten tapahtumien järjestämistä. Myös tapahtumien ympäristövaikutukset on otettu kattavasti huomioon. Kaupunki on perinteisesti tunnettu rauhan ja lakiasioiden konferensseistä. Viimeaikoina tarjonta on laajentunut mm. kyberturvallisuuden, IT-alan sekä uusiutuvan energian tapahtumiin.

Haagin vapaa-ajan aktiviteeteiksi suosittelemme lämpimään vuodenaikaan vesiaktiviteetteja, rantapelejä ja kuuluisaan maailmanpyörään tutustumista. Viileämmillä ilmoilla kannattaa suunnata museokierrokselle tai tutustua kaupungin arkkitehtuuriin.

+ Keskeinen sijainti ja kaukolentojen solmukohta Amsterdamissa
+ Pitkä kokemus tapahtuminen järjestämisestä
+ Uskomaton hiekkaranta ja huikea maailmanpyörä


3. Berliini, Saksa – aina varma ja aina mielenkiintoinen kokouskohde

Tuttu, rakas Berliini. Saksan pääkaupunki on värikäs ja monimuotoinen 3,5 miljoonan asukkaan kaupunki, jossa on useita mielenkiintoisia ja erilaisia kaupunginosia. Berliinissä on paljon nähtävyyksiä, shoppailtavaa sekä monipuolinen ravintolavalikoima. Hintataso on erittäin kohtuullinen muihin Länsi-Euroopan suuriin kaupunkeihin verrattuna. Vilkas yöelämä ja kansainvälinen ilmapiiri sekä lukuisat suorat lennot tekevät Berliinistä loistavan kohteen kansainväliselle kokoukselle.

Berliinin hotelli- ja tapahtumatilatarjonta on laaja. Kaupungissa on eritasoisia majoituksia ja tapahtumakeskuksia joka lähtöön ja perinteiseen saksalaiseen tapaan kaikki toimii moitteettomasti ja järjestelyihin voi luottaa.

Berliinissä on mahdollisuuksia oheisohjelmiin laidasta laitaan. Esimerkiksi yksityinen jokilaivaristeily on leppoisa tapa kokea kaupungin keskusta; nykyään museona toimivassa ”Berliner Unterwelt” tunneliverkostossa voi aistia toisen maailmansodan tunnelman ja voipa omalle ryhmälle varata vaikka eksklusiivisen kuljetuksen kokouspaikalle maailman ainoilla venytetyillä Trabant-limusiineilla!

+ Edullinen ja helppo kohde kaikkialta maailmasta
+ Tapahtumapaikka löytyy kaikille ryhmille koosta tai vaatimustasosta riippumatta
+ Paljon mahdollisuuksia monipuoliselle oheisohjelmalle

4. Wiesbaden, Saksa – kokous baijerilaistunnelmassa ja oheisohjelmana Rheinin viinilaaksot

Saksa on matkailumaana edelleen well kept secret. Hessenin osavaltion pääkaupunki Wiesbaden sijaitee Rheinin viinialueen reunalla. Kaupunki on täynnä kulttuuria ja kulinarismia. Kaunis vanha keskusta pitää sisällään laaturavintoloita sekä ostospaikkoja. Wiesbadenista on lyhyt matka Rheinin sympaattisiin viinikyliin sekä Frankfurtin suurkaupunkiin, joten jokaisen on helppo löytää mieleistään tekemistä.

Wiesbadenilla on toimivan kohteen maine. Kaupungissa on puitteet järjestää yritysten globaaleja tapaamisia, konferensseja, messuja ja monia muunlaisia tapahtumia. Frankfurtin lentokenttä on lähellä, tieverkosto alueella on kattava ja myös junalla pääsee paikalle helposti. Ohjelmatarjonta on monipuolista, Wiesbadenissa voi yhtä hyvin järjestää elegantin ja juhlavan tilaisuuden kuin urheilutapahtuman ympärille rakennetun kokonaisuuden.

Reinin laakso Wiesbadenin ympärillä on tunnettu viineistään. Alueella viljellään esim. Pinot Noir -satoja rinta rinnan ylistetyn Rieslingin kanssa ja kaupungissa on lukuisa määrä viinikellareita. Kaupungissa järjestetään paljon viiniin liittyviä tapahtumia pitkin vuotta, tunnetuin tapahtumista on Rheingau viinifestivaali, joka muuttaa koko keskustan suureksi viiniterassiksi elokuun puolivälissä. Vuonna 1973 aloitetun festivaalin aikana on maistettavana viinejä n. 100 viinitilalta ja paikalla vierailee tuhansia vieraita. Mahdollisuus yhdistää kokous elämykselliseen juhlaan?

+Ihastuttavassa pikkukaupungissa ryhmä pysyy helposti kasassa
+ Saksalainen tehokkuus ja toimiva infrastruktuuri tapahtumiin
+ Upeita viinejä ja paljon viiniin liittyviä laadukkaita tapahtumia 

5. Kitzbühel, Itävalta – intiimi kokouspaikka ja aktiviteetteja erilaisille nautiskelijoille

Kitzbühelin upea vuoristokaupunki on tunnettu viehättävästä keskustasta sekä legendaarisesta Hahnenkamm–kisaviikonlopusta. Klassisen alppikaupungin kävelykeskusta on täynnä värikkäitä rakennuksia sekä tasokkaita ravintoloita ja kauppoja. Kaupunkia ympäröi laaja hiihtoalue, hissilippu kattaa yhteensä 1082 km rinteitä. Siirtyminen Münchenin lentokentältä kestää noin 1h 45 min.

Kitzbühel on kokouspaikkana korkeatasoinen: Tasokkaat majoituspaikat pitävät sisällään tyylikkäitä kokoustiloja; ruoka on erinomaista ja oheisaktiviteetit lähellä. Modernin ja perinteisen yhdistelmä luo mahdollisuudet vaikuttaville elämyksille toimivassa ympäristössä.

Kitzbühelin legendaariset rinteet sopivat sekä aloittelijoille että vaativammille laskijoille. Laskemisesta kiinnostuneille ryhmille voidaan varata yksityinen opas viemään huikeimpiin paikkoihin vuorille.  Illallinen vuorenrinteillä tunnelmallisessa ravintolassa kruunaa työpäivän. Vauhdikkaampaan menoon sopii myös neljä kilometriä pitkä kelkkailurata, joka päätyy ravintolan terassille.

+ Helposti saavutettava kaupunki lentäen, rautateitse ja maanteitse
+ Eksklusiivinen kokouspaikka, jossa tasokkaita vaihtoehtoja ja loistava palvelu
+ Vauhdikkaita aktiviteetteja ja upeita maisemia

6. Reykjavik, Islanti – kompakti elämys- ja kokouskaupunki lähellä luontoa

Reykjavikin keskusta on kompakti sekoitus kaupunki- ja kylätunnelmaa. Värikkäiden talojen kaupunki pitää sisällään monipuolista ja huipputasoista ravintolaelämää ja pienuutensa vuoksi paikasta toiseen on helppo liikkua vaikka kävellen.

Kaupungista löytyy modernin Harpa-kongressikeskuksen lisäksi useita mielenkiintoisia pienempiä tapahtumapaikkoja sekä hyvä valikoima eritasoisia hotelleja.

Kokousmatkan kruunaa elämys Islannin luonnossa. Reykjavikin lähialueella sijaitsee useita upeita elämyksiä yritysryhmille kuten valassafari merellä, maastoautosafari kuumille lähteille, vesiputouksille tai jäätikölle, merimelontaa vuonojen keskellä, Islanninhevosvaellusta laava-alueelle tai koskimelontaa Islannin eteläisissä koskissa.

Kohteena Reykjavik on helposti saavutettavissa ja palvelee loistavasti eri puolilla maailmaa toimivan yrityksen tiimejä. Reykjavikiin voi lentää suoraan yli 80 kohteesta.

+ Kompakti kaupunkikohde ja toimiva infra tapahtumiin
+ Hyvät yhteydet kaikkialta maailmasta
+ Luonto on lähellä ja itsessään jo elämys

Matkasuunnitelmat kypsymässä? Ota meihin yhteyttä.

Soita meille!