Pidennetty viikonloppu: 3 päivän retki ruskan väreihin

Ruska nousee syyskuun alkupuolella päivä päivältä öiden viiletessä soilta tunturiin. Kauneimmillaan värinäytelmä on syyskuun puolivälin aikoihin, joskus kuun lopulla. Kasvit valmistautuvat pitkään talveen, lehtivihreä kulkeutuu lehdistä oksiin, runkoon ja juuriin, ja näin väriaineet pääsevät hehkumaan lehdissä. Mitä kovemmat yöpakkaset ja kuivemmat ilmat ovat, sitä kirkkaampi on väriloisto.

Reissut Lappiin ruskan aikaan ovat aina elämys jo itsessään.

Yrityksen kick off -tilaisuudet ja virkistyspäivät voidaan toteuttaa luonnossa nauttien ja useamman päivän reissuun voidaan helposti sisällyttää juuri sinun yrityksellesi sopivaa ohjelmaa. Henkilöstön vieminen reissuun on konkreettinen esimerkki tavasta, jonka avulla yritys luodaan houkuttelevaksi ja väki saadaan viihtymään.

Lue alta ehdotuksemme kolmen päivän irtiottoon

  • Suositeltu ryhmäkoko: 10 – 100 henkilöä
  • Paras vuodenaika ohjelmalle: Elokuu – Syyskuu.
  • Kesto: 3 päivää

Päivä 1

Kuljetus Rovaniemen kentältä erämökille, jossa myös majoitutaan. Lähtö marjanpoimintaretkelle upeassa väriloistossa kylpevään maastoon. Mustikat, lakat, karpalot ja puolukat voi poimia vaikka suoraan mättäältä suuhun. Retken aikana kerätään myös erilaisia kiviä ja kasveja illan saunailtaa varten. Illan tullen nautitaan Metsäkylvyn lämpimistä löylyistä saunoen ja raikkaaseen järviveteen pulahtaen. Saunatiloissa voidaan järjestää myös illallinen.

Päivä 2

Aamupalan jälkeen ryhmä valmistellaan lähtöön Raudanjoelle rafting-retkelle. Iltapäivällä on vuorossa vierailu porotilalle tutustumaan Lapin karvaisiin asukkeihin. Varhaisen illallisen jälkeen vielä iltapatikointi tuntureille. Patikoinnin aikana pysähdytään makaamaan tunturin laelle ihailemaan pimeällä taivaalla loistavia kirkkaita tähtiä täyden hiljaisuuden keskellä.

Päivä 3

Aamupäivällä tutustuminen huskyfarmiin, johon kuljetus vauhdikkaasti joko mönkijöillä tai itse maastopyörillä polkien. Lounaan jälkeen on aikaa myös tutustua Rovaniemen kaupunkiin, jossa opastettu kaupunkikierros sekä illallinen tai lähtö lentokentälle. Jos Rovaniemen uniikki Alvar Aallon suunnittelema Poronsarvi-asemakaava kiinnostaa vielä yhden kokonaisen päivän verran, on majoittuminen keskustahotellissa myös järjestettävissä.

Kuvat: Visit Finland: Soili Jussila/Vastavalo, Harri Tarvainen, Julia Kivelä, Jari Hindström/Vastavalo, Pentti Sormunen/Vastavalo

Soita meille!