Kauppiaiden opinto- ja palkintomatka Torontoon, Kanadaan [20 hlö]

Suomalainen kaupan alan yritys vei 20 myyjää palkinto- ja virkistysmatkalle Pohjois-Amerikkaan. Matkan kohokohtia olivat NHL -pelit, Niagaran putoukset ja inspiroivat opintokäynnit paikallisissa ruokakaupoissa, tavarataloissa ja panimoissa. Matkassa yhdistyi elämyksellisyys, palkitseminen hyvästä työstä ja inspiroituminen uusista konsepteista sekä kaupan- ja panimoalan tulevista trendeistä.

Matkakohteena oli jääkiekkoa sykkivä Toronto. Pohjois-Amerikan kohteena Toronto on aikaerosta huolimatta melko vaivaton: Iceland Airin lento Reykjavikistä kestää ainoastaan 6 tuntia ja vaihdot Islannissa on suunniteltu tarkasti noin tunnin pituisiksi jaloittelutauoiksi. Matkan sujuvuutta lisättiin etukäteen tilatuilla aterioilla ja juomilla.

Matkan aikana rentouduttiin tutustumalla Toronton ja lähialueen mielenkiintoisimpiin kohteisiin, kuten upeisiin Niagaran putouksiin Hornboat-risteilyllä. Niagaran alueella ryhmä tutustui suomalaisen paikallisoppaan johdolla Niagara Brewing Companyn toimintaan ja tiloihin. Kierroksen päätteeksi järjestettiin oluiden maistelu ammattilaisten johdolla.

Matkan toisena elementtinä oli inspiroivat opintokäynnit paikallisiin yrityksiin. Audienssit oltiin sovittu etukäteen erilaisiin vähittäistavara-alan konseptiliikkeisiin (mm. Lobslawn, Sobey’s ja St Lawrence Market). Kierrosten aikana kuultiin ammattipuheenvuorot sekä tutustuttiin liikkeisiin.

Kauppakierroksen tarkoitus oli tutustua erilaisiin tapoihin myydä ja markkinoida elintarvikkeita. Kauppojen ulkonäkö, tiskit ja hyllyt, elintarvikkeiden esillepano ja uudet innovaatiot myydä elintarvikkeita kiinnostivat ryhmää.

Matkan toisena opintopäivänä oppaamme järjesti ryhmän Googlen Toronton toimistoon, jossa Lobslawn asiakastiimissä työskentelevä asiantuntija kertoi kauppaketjun toimintastrategiasta Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Reissu huipentui NHL-otteluun, jossa Toronto Maple Leafs kohtasi Washington Capitalsin. Matkan aikana ryhmällä oli mahdollisuus käydä vierailemassa myös Toronton Hockey Hall of Famessa vilkaisemassa Stanley Cup -pokaalia sekä kuuluisan CN-Towerin ravintolassa n. 450 metrin korkeudessa.

Matkan aikana oli monta kohokohtaa, osalle se oli nähdä Niagaran putoukset ja toisille se oli nauttia NHL-tunnelmasta, jotkut kokivat matkat parhaaksi anniksi vierailut paikallisten kaupan- ja ravintola-alan yrityksiin. Opintokäynnit toivat palkintomatkalle mielekästä sisältöä ja matkaan investoitu aika maksoi itsensä takaisin uusilla ideoilla kehittää omaa liiketoimintaa.

Photo 1 by Olivier Guillard, Shlomo Shalev, Dawson Lovell, Dan NewmanNadine Shaabana on Unsplash
Photo 2 by Wade Austin Ellis, ElevateAdam Wilson,  on Unsplash