Jälleenmyyjien viikonlopun palkintomatka Roomaan [10 henk]

Italian pääkaupunki Rooma on kaupunkikohteiden klassikko. Seitsemälle kukkulalle rakennettu kaupunki pitää sisällään lukuisia historiallisia nähtävyyksiä ja käyntikohteita klassisesta taiteesta trendikkäisiin ja alati muuttuviin kaupunginosiin, jotka sykkivät ”La Dolce Vitaa”  -ihanaa elämää ympäri vuorokauden. Asiakkaan tavoitteena oli viedä joukko jälleenmyyjiään rentoutumaan viikonlopuksi Eurooppaan mahdollisimman monipuoliseen kohteeseen ja uniikkien aktiviteettien pariin.

 

Matkakohdetta kartoitettiin yhdessä Elämys Groupin asiantuntijoiden kanssa ja ehdokaslistalla oli mm. satumainen Saltzburg, kuvankaunis Geneve ja monipuolinen Jungfraun alue Sveitsissä. Lopulta päädyttiin Roomaan lentoyhteyksien, kaupungin monipuolisuuden, ilmaston ja runsaan aktiviteettikattauksen ansiosta. Kaupungin suosituimpiin käyntikohteisiin lukeutuvat esimerkiksi Forum Romanum, Colosseum, Espanjalaiset portaat ja Pantheon sekä kaupunkivaltio Vatikaani. Kaupungin historiallinen keskusta on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi.

Majoitus järjestettiin pienessä elegantissa boutique-hotellissa Rooman keskustassa lähellä nähtävyyksiä. Kaikki keskustan perusnähtävyydet sijaitsevat maks. 15-20 minuutin kävelyetäisyydellä hotellista.

Rooman sightseeing Vespalla 

Matka alkoi lounaalla, jonka jälkeen ryhmä hyppäsi perinteisten Vespojen kyytiin ja suuntasi ajelulle kohti Rooman nähtävyyksiä. Kaupungille tyypillisen kulkuneuvon penkiltä käsin ryhmä pääsi nopeasti puikkelehtimaan Rooman nähtävyyksiin oppaan johdolla ja kuulemaan kaupungista. Taukoa vietettiin nauttimalla espressot tyylikkäässä kahvilassa. Hauskan ja antoisan 4 tunnin ajelun jälkeen ryhmällä oli hyvä käsitys kohteesta ja parhaista reiteistä.

Ensimmäinen päivä huipentui illallisella Trasteveren ravintoloista tunnetulla alueella arvostetussa vinoteekissa. Keskiaikainen Trasteveren kaupunginosa on monen Rooman kävijän suosikkialue, sen kapeat mukulakivikadut ja niiden yli risteävät pyykkinarut, pikkuruiset piazzat ja okran eri sävyissä hehkuvat talot kuin suoraan postikortista ja monelle sitä aidointa Roomaa.

Gladiator bootcamp

Toisen matkapäivän ohjelmana oli gladiaattorikoulutusta, jonka aikana ohjaajat veivät ryhmän takaisin muinaiseen roomalaiseen aikaan. Ryhmä tutustui gladiaattoreiden ja legioonalaisten elämään ja kouluttautuivat kokeilemalla mm. jousiammuntaa, keihäänheittoa sekä miekan ja kilven käyttöä. Gladiaattori bootcampin pukeutumiskoodina oli teeman mukaiset muinaiset roomalaiset asut. Teemaan sopivan lounaan jälkeen ryhmä tutustui maanalaiseen Roomaan: tunneleihin, joissa orjat asuivat ja joista rakennusmateriaali nähtävyyksiin on louhittu sekä keisarillisiin ja varhaiskristillisiin hautakammioihin ja katakombeihin. Päivän kruunasi illallinen tunnelmallisessa ja rennossa ravintolassa Michelin-tähden saaneen keittiömestarin valmistamia herkkuja nauttien.

Pastaa ja tiramisua kokkauskurssilla

Kolmantena matkapäivänä tutustuttiin italialaiseen ruokakulttuuriin oman tekemisen kautta. Ruoka on tärkeässä roolissa italialaisten elämässä, ja mikä olisikaan parempi tapa tutustua italialaiseen kulttuuriin kuin kokkauskurssi. Kolmen tunnin kokkauskurssilla tutustuttiin pastan valmistukseen “nonnan” tapaan, eli italiaisen isoäidin resepteillä. Jälkiruuaksi valmistettiin suussa sulavaa tiramisua.

Kokkauskurssin jälkeen ryhmällä oli vielä vapaata shoppailuaikaa ennen sunnuntain iltalentoa kotimaahan. Ryhmän mukana kulki saapumisesta lähtöön asti Elämys Groupin matkanjohtaja, joka takasi matkan sujuvuuden ja huolehti siitä, että kaikki viihtyivät ja viime hetkienkin toiveet saatiin toteutettua. ”Kiitos hyvistä järjestelyistä- kaikki meni erinomaisesti”, kommentoi asiakkaamme Sofie Therman, Tech Datalta.

 

 

Soita meille!