​​Hyvin suunniteltu asiakasmatka tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja sitouttaa

Asiakkaiden sitouttaminen onnistuu parhaiten arkikiireiden ulkopuolella. Tarjoa asiakkaillesi ja yrityksesi muille sidosryhmille elämyksellinen matka, jossa saatte viettää laatuaikaa yhdessä ja suunnitella tulevaa.

Oletko miettinyt, miksi joistakin yrityksistä puhutaan pelkkää hyvää? Syy on usein se, että yritys toteuttaa asiat sovitusti ja tarjoaa sen lisäksi jotakin ekstraa. Kaikki hyvän työn päälle tehty ylimääräinen sitouttaa asiakkaat entistä paremmin.
Jos sinä haluat sitouttaa asiakkaat yritykseesi vahvemmin, vie heidät matkalle. Asiakasmatka on loistava paikka kertoa yrityksestäsi, tiivistää suhteita ja suunnitella rauhassa tulevaa. Asiakkaiden lisäksi sen voi tarjota myös yrityksen muille sidosryhmille.

​​Yhdistelmä asiaa..

​​Unohtumaton asiakasmatka on parhaimmillaan yhdistelmä asiaa ja elämyksiä. Asiaosuudessa yritys voi kertoa uusimmista tuotteistaan ja tekniikoistaan tai esitellä uusia osaajiaan. Yritys voi myös kertoa viimeaikaisista onnistumisista ja alan trendeistä. Hyvin suunniteltu asiaosuus saa matkaa harkitsevan vakuuttuneeksi siitä, että hän oppii sen aikana jotakin uutta.
​​
​​”Toimivat puitteet asiaosuudelle on helppo järjestää lähes missä tahansa. Reissussa järjestetyllä asiaosuudella saa takuulla kaikkien huomion, olipa kuulijoina sitten asiakkaita, kumppaneita tai muita sidosryhmiä”,  Elämys Groupin myyntijohtaja Aarni Kotilainen kertoo.

​​..ja elämyksiä

Unohtumattomien elämysten järjestäminen onnistuu lähes kohteessa kuin kohteessa. Rakennusalan yritys vei asiakkaansa Dubliniin jännittämään vinttikoirakisoissa, tutustumaan Guinness-tehtaaseen ja maistelemaan viskiä. Kauppiaiden opinto- ja palkintomatkalla Torontossa puolestaan nautittiin NHL-jääkiekosta ja Niagaran putouksista inspiraatio-osuuksien lomassa. Maukkaat illalliset kohteen kiinnostavimmissa ravintoloissa ovat olennainen osa reissua.

 

​​”Ryhmälle voidaan myös järjestää jotakin todella spesiaalia. Meillä on pitkä kokemus ja kansainväliset verkostot, joiden avulla olemme järjestäneet erilaisia elämyksiä yli 50 maassa”, Kotilainen sanoo.

​​”Ja jotta kaikki osallistujat saavat varmasti keskittyä olennaiseen, matkalle kannattaa ottaa mukaan oppaamme. Hänen ansiostaan reissu soljuu eteenpäin aikataulussa ja mahdolliset ongelmat tulee hoidettua ammattitaidolla.”

Soita meille!